Pesupähkinät 350 g

Tuotekoodi: 9120001460403
Planet Pure
Pesupahkinat_9120001460403_4.png
8,90 €
25,43 € / kg
Heti varastosta
Lähetysaika n. 2-5 arkipäivää
Toimituskulut alk. 4,90 €Nouto Helsingin myymälästä: 0,00 €
 Lisää ostoskoriin
Pesupähkinät ovat puussa kasvava luonnollinen pesuaine. Yli 30 asteisessa vedessä niistä liukenee puhdistavaa saponiiniä. Soveltuvat erinomaisesti allergikoille.

Intialaisia perinteisesti pesupähkinöitä käytetään pyykinpesuaineena, kaikenlaisessa puhdistuksessa ja henkilökohtaisen hygienian hoidossa. Pesupähkinät ovat peräisin villinä kasvavasta Sapindus mukorossi -puusta. Pähkinöiden kerääminen ei vahingoita herkkää ekosysteemiä millään tavoin. Tarkat käyttöohjeet pakkauksessa.

Pakkaus: 350 g

Ainesosat / INCI: Sapindus mukorossi -pesupähkinä.

Lisätiedot: vegaaninen

Elävän metsän tuottama pesuaine

Luonnonvaraisena Intian vuoristoalueilla kasvava Sapindus mukorossi -puu kuuluu saippuamarjakasvien heimoon. Puun kukista kehittyvät hedelmät ovat pieniä ja pyöreitä, nahkeapintaisia luumarjoja (kuten kirsikat). Ne eivät nimityksestään huolimatta siis ole pähkinöitä, ja näin ollen soveltuvat pähkinäallergikoiden käyttöön. Pesupähkinöitä ei voida käyttää ravinnoksi, mutta niiden kuoret sisältävät 15% saponiinia - luonnollista puhdistusainetta. Puu tuottaa satoa parhaimmillaan 200-300 kg vuodessa, jopa 90 vuoden ajan.

Tuotanto

Intiassa ja Nepalissa pesupähkinöiden käytöllä pyykinpesuun ja henkilökohtaisen hygienian hoitoon on jo satojen vuosien perinteet. Muutaman viime vuoden aikana pähkinät ovat saavuttaneet maailmanlaajuista suosiota vaihtoehtona teollisille pesuaineille.

Pesupähkinä on alkutuote, jonka tuotanto ei vaadi raskasta, luontoa kuormittavaa infrastruktuuria. Pähkinöiden kerääminen ja käsittely luonnonmukaisesti työllistävät paikallisia ihmisiä ja tukevat vanhoja perinteitä ja kulttuuria, jossa elanto ei synny metsiä hakkaamalla, vaan niistä huolta pitäen.

Puuston hakkaamisesta johtuva eroosio on nykypäivänä suuri ongelma Himalajan vuoristossa. Pesupähkinäpuu sitoo maaperää ja suojaa siten eroosiolta. Pähkinöiden kerääminen ei vahingoita itse puuta millään tavalla. Niiden valmistus ei tuhlaa energiaa, sillä niitä ei tarvitse jalostaa juuri lainkaan. Pesupähkinät hajoavat täysin luontoon.

Ympäristöystävällinen Planet Pure pesupähkinä on myös reilu tuote. Pähkinät kerätään ja pakataan käsin yhteisöprojektissa Pohjois-Intian Himachal Pradeshin osavaltiossa. Kuivattujen hedelmien kuori murskataan koneellisesti. Tämän jälkeen siemenet poistetaan ja kuoret puhdistetaan käsityönä.

Maaliskuussa 2007 Maailmankauppojen liiton edustajat Suomesta vierailivat paikan päällä Dhundanin kylässä tarkastamassa olosuhteet. Työntekijät saavat palkkaa 125 rupiaa päivässä, kun osavaltion laillinen minimipalkka on 75 rupiaa. He ovat kaikki täysikäisiä. Työolot ovat hyvät ja heillä on mahdollisuus puhdistaa pähkinöitä myös kotona.

Pesupähkinöitä Eurooppaan tuova itävaltalainen Planet Pure maksaa aina kunkin tuontierän täyden hinnan rahteineen etukäteen. Reilun kaupan järjestelmä edellyttää 60 % ennakkomaksua. Merkkijärjestelmä perustuu kuitenkin harvalukuisiin volyymi-tuotteisiin, joihin pesupähkinä ei toistaiseksi kuulu, eli sertifiointia niillä ei ole. Maailmankauppojen liitto kuitenkin toteaa sen olevan yhtä reilu kuin mikä tahansa Reilun kaupan tuote.

Käyttö

Pesupähkinät eivät sisällä hajusteita tai muita lisäaineita. Näin pyykkiin ei jää kemiallisia jäämiä tai voimakkaita tuoksuja. Ne sopivat hyvin allergikoille. Pesupähkinät eivät myöskään sisällä saippuaa, joten niitä voidaan käyttää kaikkeen pyykinpesuun, myös hienoille tekstiileille ja kestovaipoille. Pesupähkinöiden saponiini säilyttää tekstiilien värit kirkkaina ja pehmittää pyykin, ei siis tarvetta huuhteluaineelle..

Pesupähkinöiden kuorista rupeaa liukenemaan puhdistavaa saponiinia yli 30°C lämpötilassa, eli niistä ei liukene pesuainetta pesukoneen huuhteluohjelman aikana. Niitä voidaan käyttää kahteen kertaan 40°C:ssa pestäessä. Ne pesevät tehokkaasti normaalilikaisen pyykin, mutta ne eivät valkaise pyykkiä tai poista vaikeita tahroja. Käsittele tahrat tahranpoistoaineella ennen pesua.

Kuoret laitetaan pieneen kangaspussiin tai vaikka parittomaan sukkaan. Pussi suljetaan ja laitetaan koneen rumpuun pyykkien kanssa. Jos pyykkiin halutaan tuoksua, voidaan pähkinöiden sekaan laittaa muutama tippa eteeristä öljyä. Käytetyt kuoret voidaan kompostoida tai laittaa biojätteeseen.

Oletko ostanut tämän tuotteen?
Arvostele tuote niin saat etukupongin! Kupongin etu: -5%.

Asiakkaidemme mielipiteet tuotteesta

Tuotearviointi: 5 / 5 tähteä!
Palvelu / toimitus: 5 / 5 tähteä!

Vitsit mikä tuote! Pesee oikeasti pyykin ja on tosi ekologinen ja riittoisa. Itse sujautan eteeristä öljyä mukaan saadakseni hyvän tuoksun pyykkeihin.

  29.11.2017
Tuotearviointi: 5 / 5 tähteä!
Palvelu / toimitus: 5 / 5 tähteä!

Loistavia :)

  30.5.2014

Asiakaspalvelu
nettikauppa@ekolo.fi
Tuotteen toimituskulut
Nouto Helsingin myymälästä 0,00 €
Ilmainen toimitus näille toimitustavoille 80,00 €:n ostoksista.
Nouto Matkahuollosta 4,90 €
Nouto Matkahuollosta tai Matkahuollon Pakettipisteistä 4,90 €
Matkahuollon toimitus kotiovellesi 10,90 €