Numi

 

 • Kokonaiset teelehdet: korkealuokkaiset teet, ei kitkeriä teejauheita
 • Aidot raaka-aineet: ei parfyymimäisiä öljyjä tai keinotekoisia tai luonnollisia aromeja
 • Laadukkaat raaka-aineet: vain kauden tuoreimmat ja parhaimmat kukinnot
 • Sertifioitua luomua: ympäristömme parhaaksi
 • Sertifioitua Reilua kauppaa: takaa tuottajille hyvän työn ja elämänlaadun
 • Alkuperä tunnettu: Numi-tiimi matkustaa käyttämiensä teiden ja yrttien lähteille ja luo kestäviä suhteita viljelijöihin ja kyliin
 • Kestävä pakkaus: pelastaa tuhansia puita ja vähentää kaatopaikkajätettä

Sosiaalisesti oikeudenmukainen ja eettinen yritys

Numi on Yhdysvaltojen suurin Reilun kaupan teen maahantuoja. Yritys on mukana tukemassa lukuisia yhteisöprojekteja ja luomassa kestäviä työ- ja asuinympäristöjä ympäri maailman, mm. Pohjois- ja Etelä-Intiassa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa. Numi on lisäksi sertifioitu B-Corporation-yritys, joka kiinnittää erityistä huomiota työntekijöidensä, yhteisöidensä ja ympäristön oikeudenmukaiseen kohteluun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 

Ekologisesti kestävä tuotanto

Numille on erittäin tärkeää pitää huolta ympäristöstämme. Kaikki teet ovat sertifioitua luomua. Luomutuotanto ei vahingoita tai kuormita maaperää ja luontoa haitallisilla kemikaaleilla ja tuotantotavoilla, vaan hoitaa ja ylläpitää sitä. Tuotteiden pakkaukset ovat biohajovia, valmistettu 100% kierrätyistä materiaaleista ja 85% kuluttajien tuottamasta jätteestä (post-consumer waste). Ei pakkausmuovia tai sellofaania! Teepussit ovat biohajoavia, niitä ei ole valmistettu nailonista. Markkinointimateriaaleissa käytetään myös PCW:tä ja soijapohjaista mustetta. Lahjapakkauksissa ja telineissä hyödynnetään nopeasti uusiutuvaa bambua, jota käsitellään luonnonmukaisella lakalla raakaöljypohjaisen lakan sijaan. Numi on sitoutunut kompensoimaan kaikki tuottamansa kasvihuonepäästöt (carbon offset) maksamalla vuosittain korvauksen Big Tree Climate Foundationille.

 

Valkoiset, vihreät ja mustat teet

Kaikki maailman yli 3000 erilaista teetä tulevat yhdestä kasvilajista, Camellia sinensis. Eri teelaatuihin käytetään eri pensaan osia ja niitä käsitellään eri tavalla. Musta tee hapetetaan 100%:sti, vihreää ja valkoista teetä ei hapeteta lainkaan, ja oolong-teetä hapetetaan osittain. 

Teellä on todettu olevan huimasti terveysvaikutuksia, ja lisätutkimuksia tehdään jatkuvasti. Kaikki teet sisältävät runsaasti antioksidantteja (mm. flavonoideja ja tanniinia) sekä B- ja Cvitamiineja. Vihreä ja valkoinen tee sisältävät myös lehtivihreää ja pu erh -tee probiootteja. Kofeiinia teessä on eri laaduista riippuen 2-3 kertaa vähemmän kuin kahvissa.

Numi teevalikoima

Kokonaiset teelehdet takaavat puhtaan ja pehmeän maun joka kuppiin, ei kitkeryyttä! Muita teitä suihkutetaan parfyymimäisillä luonnollisilla tai keinotekoisilla aromiöljyillä. Numi on päättäväisesti etsinyt ja löytänyt näille aromeille aidot vastineet, oikeita yrttejä, mausteita, hedelmiä ja kukkia. Numin teepussit ovat lisäksi tavanomaista runsaampia (2,2 g vs. 1,8 g) ja täynnä vastustamatonta makua.

 • White Rose : Velvet Garden – Hento Reilun kaupan valkoinen tee, ripaus ylellisyyttä ja pehmeää punaa silkkisistä ruusun terälehdistä
 • White Orange Spice : Moonlight Spice – Ainutlaatuista makujen runsautta aidoilla raaka-aineilla. Valkoista Pai mu dan -teetä, kuivattua aavikkolimeä ja lämpimiä mausteita.
 •  

 • Gunpowder Green : Temple Of Heaven – Vastapoimitut teelehdet höyrytetään kevyesti ja pyöritellään pieniksi helmiksi. Sisältää paljon kalsiumia, fluoria ja antioksidantteja.
 • Jasmine Green : Monkey King – Vanhin maustettu tee, jasmiinitee. Teetä "hajustetaan" asettamalla jasmiinin kukintoja vihreän teen sekaan kuivumisen ajaksi.
 • Mate Lemon Green : Rainforest Green – Eteläamerikkalainen perinnejuoma, ikivihreä ja energioiva yerba mate. Seassa sitruunmyrttiä ja chun mee -vihreää teetä.
 • Breakfast Blend : Morning Rise – Erinomainen aamiaistee. Tukeva sekoitus ceylonia (Sri Lanka), assamia (Intia), keemunia (Kiina) ja darjeelingiä (Intia).
 • Aged Earl Grey : Bergamot Black – Yksi maailman suosituimmista teemauista. Musta assam-tee on maustettu hienovaraisesti aidolla bergamotti-sitrushedelmällä.
 • Golden Chai : Spiced Assam – Perinteinen intialainen chai-tee. Assam on maustettu lämpimällä kanelilla, vihreällä kardemummalla, aniksella ja inkiväärillä.

Numi kofeiiniton teevalikoima

Näistä teistä on poistettu kofeiini turvallisella ei-kemiallisella hiilidioksidimenetelmällä, joka säilyttää teen kaikki terveydelliset ominaisuudet ja maun.

 • Decaf Black Vanilla : Indian Night – Aidot murskatut vaniljatangot tekevät tästä mustasta teestä vastustamattoman kermaisen ja pehmeän.
 • Decaf Ginger Green : Lemongrass Sun – Elävöittävä yhdistelmä Himalajan juurella kasvavaa vihreää teetä, virkistävää sitruunaruohoa ja mausteista inkivääriä.

 

Yrttiteet

Teeksi kutsutaan usein kaikkea kuumassa vedessä haudutettua. Varsinaiset teet saadaan kuitenkin teepensaista. Kaikesta muusta valmistetut juomat ovat yrttiteitä, englanniksi tisane. Yrttiteissä käytetään laajasti erilaisia kasveja, yrttejä, kukkia, mausteita ja hedelmiä tietyn maun ja/tai terveysvaikutuksen saavuttamiseksi. Koska ne eivät sisällä lainkaan teelehtiä, ne ovat luontaisesti kofeiinittomia. Myös punapensastee rooibos ja eteläamerikkalainen yerba mate ovat yrttiteetä.

Numi Teasan valikoima

 • Chamomile Lemon : Sweet Meadows – Reilun kaupan kamomillaa Egyptistä, jossa kukka on muinoin ollu faaraoiden suosiossa, yhdistettynä kirpeään sitruunamyrttiin.
 • Moroccan Mint : Simply Mint – Pohjois-Afrikassa, berberien muinaisilla mailla kukkii kevään tullen maailman raikkainta minttua. Maistuu vastapoimituilta mintun lehdiltä. Myös irtoteenä!
 • Rooibos : Red Mellow Bush – Eteläafrikkalaisella käsinpoimitulla rooiboksella on lempeä vaniljainen ominaismaku ja upea punertava väri. Sillä on hyvin matala tanniinipitoisuus ja yhtä paljon antioksidantteja kuin vihreässä teessä.

 

Puerh - ensiluokkainen tee-elämys

Numin käyttämä leveälehtinen puerh kasvaa villinä lounais-Kiinan majesteettisilla Yunnanvuorilla. Nämä teepensaat ovat jopa 500 vuotta vanhoja, ja kypsyytensä vuoksi ne tuottavat ainutlaatuisen makuisia lehtiä.

Puerhia käsitellään eri tavalla kuin muita teitä, joita perinteisesti hapetetaan 8 päivän ajan. Puerhin annetaan fermentoitua kosteassa ja kuumassa tilassa 60 päivän ajan, jonka jälkeen sitä kypsytetään, hienon viinin tapaan. Kiinassa puerh-teitä ryhmitelläänkin viinin tavoin vuoden ja kasvualueen mukaan. Parhaimmista, kypsimmistä puerh-levyistä maksetaan jopa tuhansia dollareita.

Fermentointiprosessi lisää teen antioksidantti- ja ravintoainemääriä. Numin puerhit sisältävätkin 32% enemmän antioksidantteja kuin vihreät teet. Pitkästä käymisprosessista huolimatta siinä on kofeiinia yhtä vähän kuin vihreässä teessä, eli puolet vähemmän kuin kahvissa. Monet normaalisti teetä karttavat kahvinjuojat ovat ihastuneet puerhin voimakkaaseen, syvään ja maanläheiseen aromiin. Erinomaista vaihtelua kahville!

Numi Puerh valikoima

 • Emperor's Puerh – Syvää mustaa puerhiä, aito keisarillinen juoma
 • Chocolate Puerh – Samettinen puerh, aidot kaakaonibsit, vanilja ja mausteet

 ---

 

Numin maahantuojana Suomessa toimii Ekolo Oy.