Ajankohtaiset uutiset

Uutiset 1 - 10  (Yhteensä 135)

11.5.2017 - HAEMME MYYMÄLÄVASTAAVAA HAKANIEMEEN

Oletko ekohenkinen, aikaansaava, organisointi- ja yhteistyökykyinen kaupanalan ammattilainen? Hakaniemen Ekolon tiivis ja ihmisläheinen työyhteisö hakee MYYMÄLÄVASTAAVAA.

Työtehtäviisi kuuluvat myymälän kaupallisuudesta huolehtiminen, asiakaspalvelu sekä muut myymälän päivittäiset työtehtävät ja niiden organisointi. Toivomme hakijalta hyvää käytännön työkokemusta kaupanalalta. Kaupallinen koulutus lasketaan eduksi.
Ekolo on vuonna 2004 Jyväskylässä perustettu ekokauppa. Tällä hetkellä Ekolo työllistää yhteensä 15 henkilöä myymälöissään Jyväskylässä ja Helsingissä sekä Helsingissä sijaitsevassa nettikaupassa. Ekolon keskeisiä arvoja ovat luomu- ja kasvisruoan, eettisen tuotannon sekä monimuotoisuuden edistäminen. Osana työyhteisöämme pääset kehittämään toimintaamme ja edistämään näitä arvoja!

Jos tunnet olevasi hakemamme henkilö, lähetä CV ja hakemus 30.5.2017 mennessä osoitteeseen: lena@ekolo.fi

3.5.2017 - TARJOUKSET TOUKOKUUSSA

Govindan Aloemehu -20% toukokuun ajan! 99,8 prosenttisesti aloe veraa sisältävä, tuorepuristettu luomualoemehu on valmistettu Keski-Amerikassa kasvavasta Aloe Barbadensis miller -lajikkeesta. Kasvin lehdistä saatava mehu sisältää A, B, C, ja E -ryhmän vitamiineja, seitsemää erilaista aminohappoa ja kivennäisaineita kuten kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, kromia, natriumia, kuparia, sinkkiä ja seleeniä. Tämän lisäksi Aloe sisältää asemannaania ja barbaloinia, joilla tiedetään olevan tulehdusta rauhoittava ja vapaiden radikaalien toimintaa estävä vaikutus. Aloemehu auttaa lisäksi elimistöämme puhdistumaan ja se edistää ruuansulatusta sekä vastustuskykyä. Govindan Aloemehun löydät täältä.
Amazonas Aloe vera -geeli toukokuussa -20%! Aloegeeli hoitaa ihon pieniä vammoja kuten auringonpolttamia, hyönteisen pistoja ja pieniä haavoja. Geelin Aloe vera pitoisuus on 99%. Raaka-aineena käyetty aloe on peräisin meksikolaiselta luomutilalta ja toimittaja on kansainvälisen aloelaatukriteereistä ja -sertifioinneista vastaavan Aloe Science Council -järjestön jäsen. Aloegeeli viilentää ja rauhoittaa ihoa joten se onkin ihanteellinen matkakumppani kesällä! Aloegeeli löytyy täältä.
Toukokuussa Aloe for Life aloejuomat -20%! Aloejuomat ovat raikkaita ja luomulaatuisia janon sammuttajia jotka sisältävät virkistäviä aloen hedelmälihan palasia. Makuina sarjasta löytyy maustamattoman Aloe naturalin lisäksi sitruuna ja granaattiomena. Aloejuomat on makeutettu maltillisesti raakaruokosokerilla ja ne ovat täydellisiä virvokkeita aurinkoiseen päivään! Aloe for Life aloejuomat löydät täältä.
Nurme shampoopalat toukokuussa tutustumistarjouksessa -10%! Nämä riittoisat shampoot vaahtoavat hyvin ja niiden pääraaka-aineina ovat hoitavat kasviöljyt. Sarjasta löytyvät vaaleille hiuksille tarkoitettu jojobaöljyshampoo, tummien hiusten avokadoöljyshampoo ja normaalien sekä rasvoittuvien hiusten hamppuöljyshampoo. Nurme shampoopalat sisältävät pelkästään luonnollisia ainesosia, ne ovat vegaanisia ja pakattu luontoa säästävään kartonkiin. Nurme shampoopalat löydät täältä.
Tutustumistarjouksessa toukokuussa Laveran alumiinittomat ja kainaloille hellävaraiset deodorantit -10%! Lime Sensation, Basis Sensitiv, Fresh 24h, Men Sensitive, Sensitive 24h ja Rose Garden deo roll-onit antavat tehokkaan suojan hien hajua vastaan. Laveran deodorantit ovat Natrue -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja Ekolon valikoimissa olevat tuotteet lisäksi vegaanisia. Laveran deodorantit löydät täältä.
Tutustumistarjouksessa -10% ovat myös Argitalin kamomillavoide sekä vihreä savi hoitonaamio. Kamomillavoide suojaa ja rauhoittaa herkkää, ärtynyttä ihoa ja sitä voidaan käyttää niin kasvoille kuin vartalolle. Argitalin kestosuosikki, vihreä savi hoitonaamio sisältää nimensä mukaisesti vihreää savea ja sitä voidaan käyttää puhdistavana, uudistavana ja kuorivana naamiona niin ikään kasvoille ja koko keholle. Tämä tuote sopii erinomaisesti myös saunassa käytettäväksi! Kamomillavoiteen löydät täältä ja hoitonaamion täältä.
Uudistuneet Ole Hyvä shampoot ja hoitoaineet tutustumistarjouksessa -10% toukokuun ajan. Nyt on hyvä hetki tutustua tähän luonnonmukaiseen, 100 % biohajoavaan ja vegaaniseen koko perheen hiustenhoitosarjaan! Ole Hyvä hiustenhoitotuotteet löydät täältä.

10.4.2017 - VARASTOTYÖNTEKIJÄ HERTTONIEMEENHaemme reipasta VARASTOTYÖNTEKIJÄÄ Herttoniemessä sijaitsevaan luomutukkuumme!

Työhön kuuluu keräily, pakkaaminen, saapuvien kuormien tarkastus ja hyllytys sekä varaston yhteiset työt kuten siivous. Työ tehdään pääasiallisesti käsin ja sisältää paljon nostelua (1 - 30 kg).

Edellytämme vahvaa fyysistä kuntoa, tarkkuutta ja järjestelmällisyyttä. Varastoalan kokemus, kiinnostus luomuun ja ekotuotteisiin, huumorintaju, kärsivällisyys ja aikaansaavuus lasketaan eduksi.


Hakemukset: hakaniemi@ekolo.net

Lisätietoja: puh. 050 5511220

Työpaikan osoite: Lämmittäjänkatu 2, 00880 Helsinki

Työ alkaa: Mahdollisimman pian

Työaika: noin 35 tuntia/viikko

Työn kesto: Aluksi elokuun loppuun, jatkomahdollisuus

Haku päättyy: 30.4.2017

10.4.2017 - HUHTIKUUN TARJOUKSET

Huhtikuussa tarjouksessa ovat aidosti terveelliset, virkistävät ja raikkaan makuiset Karma luomujuomat -20%! Karma juomien valikoimaan kuuluvat probioottiset kombuchat ja kefiiri sekä luonnon omasta apteekista tehonsa saavat kurkuma- ja inkivääri-hibiskusjuomat.

Ikivanhan Aasiasta lähtöisin olevan kombuchan perustana ovat kombucha -sieni ja sokerilla makeutettu tee. Teellä itsessään tiedetään olevan lukuisia terveysvaikutuksia mutta fermentoinnin seurauksena kombuchajuomaan syntyy lisäksi suolistoystävällisiä probiootteja sekä elimistölle hyödyllisiä entsyymejä ja happoja. Fermentoinnin myötä valmiin Karma Kombuchan sokeripitoisuus on hyvin pieni. Poreilevaa ja pastöroimatonta Karma kombuchaa löydät Ekolosta , sitruunalla, inkiväärillä, garanaattiomenalla ja vihreällä teellä maustettuna.

Pirskahteleva Karma kefiirijuoma valmistetaan myös fermentoimalla sitruunoiden, kuivattujen hedelmien ja vesikefiirin siemenestä. Se sisältää erilaisia maitohappobakteereja kuten Lactobacillus casei ja Bifidobacterium spp. Karma kefiirissä on mieto sitruunan ja viikunan maku ja sillä on hyvin matala sokeripitoisuus, vain 0,2 g/20 cl. Vesikefiirijuoma sisältää enemmän eläviä organismeja kuin piimä tai jogurtti ja se on lisäksi täysin maidoton!

Karma kurkumajuoman pääainesosana on tuoreesta luomulaatuisesta kurkumajuuresta uutettu mehu joka on maustettu raikkaalla limellä. Kurkumalla on tunnetusti mm. tulehduksia hillitsevä ja vastustuskykyä lisäävä vaikutus. Inkivääri-hibiskusjuomassa on yhdistetty tuore luomuinkivääriuute hibiskukseen ja tuloksena on luonnollinen energisoiva juoma.

Karma -juomat löydät täältä.

Eliah Sahil -kosmetiikan jauheet -20% tarjouksessa! Sarjaan kuuluu suosittu hiusten kasvua edistävä shampoojauhe, uudistava kasvokuorinta, syväpuhdistava -naamio sekä silottava vartalokuorinta. Tuotteet hyödyntävät ayurvedan hoitavia ja lääkinnällisiä kasveja sekä luonnon mineraaleja kuten kristallisuolaa ja savea. Jauhemuodossa kosmetiikan säilyvyys paranee ja voit itse sekoittaa tarvittavan määrän tuotetta veteen. Tämän ansiosta Eliah Sahil -tuotteet ovat erittäin riittoisia. Eliah Sahil -kosmetiikka ei sisällä lainkaan säilöntäaineita, kemiallisia ainesosia, hajusteita tai lisäaineita ja tuotteet ovat alkoholittomia ja allergiatestattuja. Itämaiset, aidoista kasveista peräisin olevat tuoksut kruunaavat luonnonmukaisen hemmotteluhetken!

Eliah Sahil -kosmetiikan löydät täältä.

Tutustumistarjouksessa huhtikuussa ovat Laveran raikkaat suihkugeelit ja vartalovoiteet -10%. Tuoksuina sarjassa ovat trooppiset lime ja kookos sekä kuivaa ihoa hoitava karpalo-argan. Uusimpana lisänä Laveran vartalonhoitotuotteisiin on vihreää teetä ja kahvia sisältävä kiinteyttävä varatalovoide. Kaikki Laveran suihkugeelit ja vartalovoiteet ovat Natrue -sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja Ekolon valikoimissa olevat tuotteet lisäksi vegaanisia.

Laveran vartalovoiteet löytyvät täältä ja suihkugeelit täältä.

Huhtikuussa tutustumistarjouksessa ovat myös Frantsilan kesto-suosikit: porkkana-kehäkukkaöljy ja luonnon hammastahnat -10%. Keväällä ajankohtainen porkkana-kehäkukkaöljy sisältää runsaasti beetakaroteenia joka ravitsee ihoa, edistää ruskettumista ja antaa samalla luonnollisen päivettyneen värin. Frantsilan luonnon hammastahnat hoitavat hampaita ja ikeniä yrttien voimalla ja ovat raikkaan hyvän-makuisia. Luonnon hammastahnoja löytyy fluorilla sekä ilman fluoria.

Porkkana-kehäkukkaöljyn löytyy täältä ja hammastahnat täältä.

24.3.2017 - MYYMÄLÄPÄÄLLIKKÖ JYVÄSKYLÄN EKOLOON

Etsimme Jyväskylän Ekoloon MYYMÄLÄPÄÄLLIKKÖÄ vakituiseen työsuhteeseen.

Oletko ekohenkinen, organisointi- ja yhteistyökykyinen johtajaluonne? Ekolon tiivis ja ihmisläheinen työyhteisö voi olla paikka juuri Sinulle! Toivomme hakijalta työkokemusta kaupan alalta, kaupallista ammattikoulutusta ja/tai kokemusta esimiestehtävistä.

Ekolo on vuonna 2004 Jyväskylässä perustettu ekokauppa. Tällä hetkellä Ekolo työllistää yhteensä 15 henkilöä myymälöissään Jyväskylässä ja Helsingissä sekä nettikaupassa. Ekolon keskeisiä arvoja ovat luomu- ja kasvisruoan, eettisen tuotannon sekä monimuotoisuuden edistäminen. Myymäläpäällikkönä pääset kehittämään toimintaamme ja edistämään näitä arvoja.

Jos tunnet olevasi hakemamme henkilö, lähetä hakemuksesi 7.4. mennessä osoitteeseen: lena@ekolo.fi

16.3.2017 - EKOLON VASTINE SUUREEN EKOPESUAINEKOHUUN

Olemme viime päivinä saaneet paljon kyselyjä ekopesuaineiden sisältämistä ainesosista. Tässä hieman taustatietoa muutamasta ekopesuaineissa käytetystä ainesosasta:

Tensidit ovat puhdistusaineiden peseviä ainesosia. Kodinpesuaineiden valmistuksessa eniten käytettyjä näistä ovat anioniset ja ionittomat
tensidit jotka voivat olla synteettistä tai luonnollista alkuperää. Ekopesuaineiden käyttämät tensidit ovat aina luonnollisia - kasvipohjaisia
ja biohajoavia.
Esimerkiksi Planet Puren tuotteissa tensidit ovat peräisin pesupähkinöistä, saippuajuuresta tai rapsista. Suurina pitoisuuksina kasvipohjaisetkin tensidit ovat myrkyllisiä, kuten myös esimerkiksi natriumkloridi (ruokasuola).

Limoneeni ja linalooli ovat ekopesu- ja puhdistusaineissa mukana pelkästään eteeristen öljyjen luonnollisena ainesosana. Eteeriset öljyt toimivat tuotteissa synergisesti mm. luonnollisena säilöintäaineena ja hajusteena, ja niillä on myös puhdistava vaikutus. Kuten muitakin ainesosia, limoneenia ja linaloolia voidaan valmistaa synteettisesti. Synteettisen, luonnollisesta raakaineesta eristetyn limoneenin ja linaloolin tuotantoprosessi on raskas ja ympäristöä kuormittava, mutta hinta huomattavasti alhaisempi kuin luonnollisten eteeristen öljyjen. Synteettisellä limoneenilla ja linaloolilla on myös havaittu terveydelle haitallisia vaikutuksia.

Oudolta ja vieraalta kuulostavat ainesosat INCI-luetteloissa eivät välttämättä aina ole teknokemian tuotteita. Ratkaisevaa onkin raaka-aineen alkuperä ja tuotantotapa.

Täältä löydät blogipostauksemme ekopyykinpesuaineista vuodelta 2011 jossa on edelleenkin ajankohtaista tietoa ekopesuaineissa käytetyistä raaka-aineista.

2.3.2017 - TARJOUKSIA MAALISKUUSSA

Mieltä ja kehoa lämmittävät, pehmeän makuiset Numi luomuteet ja -haudukkeet ovat maaliskuussa tarjouksessa -20%. Numi on koonnut yhteen ympäri maailmaa vuosisatoja käytettyjä ja hyväksi havaittuja tee- ja yrttihaudukkeita. Valikoimasta löytyy sekä perinteisiä mustia, vihreitä ja valkoisia teelajeja kuten Aged Earl Grey, Gunpowder Green ja White Rose, myös kofeiinittomia yrttihaudukkeita kuten mieltä rauhoittava Chamomile Lemon ja ruuansulatusta edistävä, Pohjois-Afrikkalainen Moroccan Mint. Muita teekulttuureita edustavat mm. Etelä-Amerikkalainen, piristävä Mate Lemon ja ikiaikainen harvinaisuus Pu-Erh Kiinan Yunnanista. Uusimpina lisäyksinä Numi valikoimaamme ovat terveellisen mausteiset kurkumahaudukkeet Amber Sun, Three Roots ja Golden Tonic. Jos näistä on vaikea valita, voit löytää oman suosikkisi Numi's Collectionista joka on lajitelma Numin suosituimpia teelaatuja. Kaikki Numin teet ovat luomua, reilusti tuotettuja sisältävät vain aitoja teelehtiä, yrttejä ja kasveja . Lisäksi pakkaukset ja valkaisemattomat teepussit on valmistettu biohajoavista ja osittain kierrätetyistä materiaaleista.

Numin valikoimaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Raaka- ja luomulaatuiset Ganefryd -patukat ovat maukas, tuhti sekä terveellinen välipala ja maaliskuussa vielä -20% tarjouksessa! Valmistukseen on käytetty taateleita, kookoshiutaleita ja vain luonnollisia makuaineita. Raakapatukoita valmistaa Ganefryd, pieni ekokauppa ja leipomo Tanskan Århusissa. Makuina ovat kaakao, kahvi, appelsiini ja lakritsi jotka maistuvat mehevän täyteläisiltä ja juuri siltä mitä nimi antaa ymmärtää. Lisäksi jokaisesta patukasta Ganefryd lunastaa yhden neliömetrin Etelä-Amerikkalaista sademetsää luonnonsuojelualueeksi. Ganefryd raakapatukat löydät täältä.

Lavera lanseerasi syksyllä uuden päivitetyn hiustenhoitosarjansa josta löytyy vaihtoehtoja kaikille eri hiustyypeille kuten myös herkälle päänahalle. Tehonsa shampoot ja hoitoaineet saavat 100% luonnollisista kasviuutteista ja -öljyistä. Nyt maaliskuussa Ekolo tarjoaa uudistuneet Laveran shampoot ja hoitoaineet tutustumistarjouksena -10%! Kaikki Laveran hiustenhoitotuotteet ovat Natrue sertifioitua luonnonkosmetiikka, eläinkokeettomia ja Ekolon valikoimissa olevat tuotteet myös vegaanisia. Hiustyypillesi sopivan Lavera shampoon ja hoitoaineen löydät täältä.

1.2.2017 - KUUKAUDEN TUOTTEET HELMIKUUSSA

Helmikuussa tarjouksessa ovat lukuisia palkintojakin niittäneet ja ympäri maailmaa hurmanneet Chocolate and Love-suklaat! Nämä niin makunystyröitä kuin silmiä kauniilla kääreillään hellivät suklaat ovat todellisia hyvän mielen herkkuja ja tämän kuun ajan -20%!

Chocolate and Love-sarjaan kuuluu seitsemän erilaista suklaata joista kaksi makua on maustamattomia ja viisi maustettu mm. kahvilla, appelsiinilla ja mintulla. Suklaat ovat myös vegaanisia lukuunottamatta Seasalt & Caramel- sekä Creamy Dark-makuja.

Yritys Chocolate and Loven taustalla on sveitsiläis-tanskalaisen pariskunnan perustama ja nimensä mukaisesti saanut alkunsa rakkaudesta. Chocolate and Loven perusarvoihin kuuluu eettisesti ja Reilun kaupan periaattein tuotettujen, jäljitettävien luomulaatuisten raaka-aineiden käyttö. Ekologisuus ja vastuullisuus on otettu huomioon myös biohajoavista materiaaleista valmistetuissa pakkauksissa sekä energian ja polttoaineen käytön minimoinnissa koko tuotantoprosessissa. Tämän kaiken lisäksi yritys tukee sademetsien uudelleenistutustyötä WeForest.org- järjestön kautta.

Löydät nämä valloittavat suklaat täältä.

Suussa sulavien suklaiden lisäksi helmikuussa Terranovan ravintolisät ovat -10% tarjouksessa! Nämä ravintolisät ovat täysin luonnonmukaisista, kasviperäisistä ainesosista valmistettuja ja kokonaisvaltaisen tuotekehityksen ansiosta ravintoaineiden imeytyvyys on huippuluokkaa! Useimmat niissä käytetyt yrtit ja kasvit ovat tuorepakastekuivattuja minkä ansiosta ne säilyttävät bioaktiivisuutensa. Jokaisen ravintovalmisteen vaikutuksen tehokkuutta on lisätty myös synergisellä Magnifood kasvi/yrttiyhdistelmällä minkä ansiosta vitamiinit ja hivenaineet imeytyvät kehon käytettäväksi entistä paremmin. Tutustu Terranova ravintovalmisteiden valikoimaamme täältä.

19.1.2017 - ÄÄNESTÄ GAIA VOITTOON!

Les Jardins de Gaïan teet ovat ihastuttaneet suomalaisia teen ystäviä jo vuodesta 2012 lähtien. Nyt tämä Reilun kaupan ja luomutuotannon pioneeriyritys ja sen perustaja Arlette Rohmer ovat mukana European Business Awards -kilpailussa kategoriassa: The RSM Entrepreneur of the Year Award .

European Business Awards -kilpailu on avoin kaikille yrityksille koosta tai toimialasta riippumatta ja se palkitsee eurooppalaisia yrityksiä menestyksestä innovaatioiden sekä hyvien toimintatapojen saralla.

Ekolossa iloitsemme, että Les Jardins de Gaïan kaltainen vastuullinen ja ekologinen yritys on mukana kilpailussa. Läheiset suhteet ja sitoutuminen teenviljelijöihin, pitkäjänteiset Reilun kaupan projektit paikallisissa yhteisöissä sekä satsaaminen yksinomaan luomu- ja biodynaamiseen tuotantoon tekevät Les Jardins de Gaïasta poikkeuksellisen eurooppalaisten yritysten joukossa.

Anna äänesi Les Jardins de Gaïalle ja ole mukana kannustamassa yritysmaailmaa kohti kestävää muutosta! Äänestää voit täällä

Katso samalla myös Les Jardins de Gaïan kilpailun esittelyvideo, millä Arlette Rohmer kuvailee yritystään, sen toimintatapoja ja saavutuksia.

Les Jardins de Gaïan teet verkkokaupassamme löydät täältä


4.1.2017 - IRTOTUOTTEET TAMMIKUUSSA TARJOUKSESSA!


Koko irtopähkinöiden, -siementen, -hedelmien ja -marjojen valikoimamme on nyt koko tammikuun -20% tarjouksessa. Meiltä löydät yli 30 erilaista luomulaatuista ja laadukasta irtotuotetta maailman eri kolkista. Pähkinät, siemenet, marjat ja hedelmät ovat paitsi maukkaita myös erinomaisia energian ja ravintoaineiden lähteitä!


Pähkinät sisältävät mm. tyydyttämättömiä rasvoja, proteiineja, kuituja ja kivennäisaineita. Näin ollen pähkinät ovatkin suositeltu lisä monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon. Energiargiatiheytensä ansiosta pähkinät soveltuvat hyvin välipalaksi tai lisäksi erilaisiin, niin kylmiin kuin lämpimiin ruokiin tai leivontaan. Löydät monipuolisen irtopähkinävalikoimamme täältä.


Kuivatut hedelmät sisältävät painoonsa nähden runsaasti energiaa ja hedelmäsokeria eli fruktoosia. Fruktoosissa on energiaa saman verran kuin tavallisessa sokerissa, mutta se on noin kaksikertaa makeampaa. Näin ollen kuivatut hedelmät ovat oivia makupaloja makeanhimon taltuttamiseen! Löydät meiltä lumulaatuisena mm. erinomaisia kuivattuja aprikooseja, viikunoita, luumuja, ananasrenkaita. Banaanista tarjolla on niin perinteisiä kuivattuja banaanilastuja sekä ihania pehmeitä kuivattuja banaanilastuja. Ne ovat kuin luonnon omia karkkeja ja vielä ilman lisättyä sokeria, kokeile ja ihastu!


Kuivattujen marjojen valikoimamme sisältää varsinaisia super foodeja! Goji, inkamarja, mulperi sekä karpalo hurmaavat maullaan ja tarjoavat runsaasti erilaisia vitamiineja sekä hivenaineita. Kurkkaa kuivattujen marjojen valikoimamme täältä!


Siemenien saralla tajoamme mm. alfalfan sekä kurpitsansiemeniä. Idätykseen soveltuvaa alfalfaa eli sinimailasen siemeniä. Kokeile vaikka idättämistä uuden vuoden kunniaksi, sillä alfalfalla se on helppoa ja nopeaa. Maukas idätetty alfalfa sisältää runsaasti eri vitamiineja. Myös idätykseen tarvittavia idätyspurkkija löytyy valikoimistamme. Kurpitsansiemenistä saat taasen mm. välttämättömiä rasva- sekä aminohappoja, fytosteroleja sekä mineraaleja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Kurpitsansiemenet sopivat sellaisenaan syötäväksi, leivontaan tai vaikka paahdettuna salaatin tai keiton päälle ripoteltavaksi.


Toivotamme kaikille nettikaupan asiakkaille erinomaista ja ravinnerikasta jo alkanutta vuotta!

Uutiset 1 - 10  (Yhteensä 135)
Sivut: