Ajankohtaiset uutiset

Uutiset 1 - 10  (Yhteensä 128)

1.2.2017 - KUUKAUDEN TUOTTEET HELMIKUUSSA

Helmikuussa tarjouksessa ovat lukuisia palkintojakin niittäneet ja ympäri maailmaa hurmanneet Chocolate and Love-suklaat! Nämä niin makunystyröitä kuin silmiä kauniilla kääreillään hellivät suklaat ovat todellisia hyvän mielen herkkuja ja tämän kuun ajan -20%!

Chocolate and Love-sarjaan kuuluu seitsemän erilaista suklaata joista kaksi makua on maustamattomia ja viisi maustettu mm. kahvilla, appelsiinilla ja mintulla. Suklaat ovat myös vegaanisia lukuunottamatta Seasalt & Caramel- sekä Creamy Dark-makuja.

Yritys Chocolate and Loven taustalla on sveitsiläis-tanskalaisen pariskunnan perustama ja nimensä mukaisesti saanut alkunsa rakkaudesta. Chocolate and Loven perusarvoihin kuuluu eettisesti ja Reilun kaupan periaattein tuotettujen, jäljitettävien luomulaatuisten raaka-aineiden käyttö. Ekologisuus ja vastuullisuus on otettu huomioon myös biohajoavista materiaaleista valmistetuissa pakkauksissa sekä energian ja polttoaineen käytön minimoinnissa koko tuotantoprosessissa. Tämän kaiken lisäksi yritys tukee sademetsien uudelleenistutustyötä WeForest.org- järjestön kautta.

Löydät nämä valloittavat suklaat täältä.

Suussa sulavien suklaiden lisäksi helmikuussa Terranovan ravintolisät ovat -10% tarjouksessa! Nämä ravintolisät ovat täysin luonnonmukaisista, kasviperäisistä ainesosista valmistettuja ja kokonaisvaltaisen tuotekehityksen ansiosta ravintoaineiden imeytyvyys on huippuluokkaa! Useimmat niissä käytetyt yrtit ja kasvit ovat tuorepakastekuivattuja minkä ansiosta ne säilyttävät bioaktiivisuutensa. Jokaisen ravintovalmisteen vaikutuksen tehokkuutta on lisätty myös synergisellä Magnifood kasvi/yrttiyhdistelmällä minkä ansiosta vitamiinit ja hivenaineet imeytyvät kehon käytettäväksi entistä paremmin. Tutustu Terranova ravintovalmisteiden valikoimaamme täältä.

19.1.2017 - ÄÄNESTÄ GAIA VOITTOON!

Les Jardins de Gaïan teet ovat ihastuttaneet suomalaisia teen ystäviä jo vuodesta 2012 lähtien. Nyt tämä Reilun kaupan ja luomutuotannon pioneeriyritys ja sen perustaja Arlette Rohmer ovat mukana European Business Awards -kilpailussa kategoriassa: The RSM Entrepreneur of the Year Award .

European Business Awards -kilpailu on avoin kaikille yrityksille koosta tai toimialasta riippumatta ja se palkitsee eurooppalaisia yrityksiä menestyksestä innovaatioiden sekä hyvien toimintatapojen saralla.

Ekolossa iloitsemme, että Les Jardins de Gaïan kaltainen vastuullinen ja ekologinen yritys on mukana kilpailussa. Läheiset suhteet ja sitoutuminen teenviljelijöihin, pitkäjänteiset Reilun kaupan projektit paikallisissa yhteisöissä sekä satsaaminen yksinomaan luomu- ja biodynaamiseen tuotantoon tekevät Les Jardins de Gaïasta poikkeuksellisen eurooppalaisten yritysten joukossa.

Anna äänesi Les Jardins de Gaïalle ja ole mukana kannustamassa yritysmaailmaa kohti kestävää muutosta! Äänestää voit täällä

Katso samalla myös Les Jardins de Gaïan kilpailun esittelyvideo, millä Arlette Rohmer kuvailee yritystään, sen toimintatapoja ja saavutuksia.

Les Jardins de Gaïan teet verkkokaupassamme löydät täältä


4.1.2017 - IRTOTUOTTEET TAMMIKUUSSA TARJOUKSESSA!


Koko irtopähkinöiden, -siementen, -hedelmien ja -marjojen valikoimamme on nyt koko tammikuun -20% tarjouksessa. Meiltä löydät yli 30 erilaista luomulaatuista ja laadukasta irtotuotetta maailman eri kolkista. Pähkinät, siemenet, marjat ja hedelmät ovat paitsi maukkaita myös erinomaisia energian ja ravintoaineiden lähteitä!


Pähkinät sisältävät mm. tyydyttämättömiä rasvoja, proteiineja, kuituja ja kivennäisaineita. Näin ollen pähkinät ovatkin suositeltu lisä monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon. Energiargiatiheytensä ansiosta pähkinät soveltuvat hyvin välipalaksi tai lisäksi erilaisiin, niin kylmiin kuin lämpimiin ruokiin tai leivontaan. Löydät monipuolisen irtopähkinävalikoimamme täältä.


Kuivatut hedelmät sisältävät painoonsa nähden runsaasti energiaa ja hedelmäsokeria eli fruktoosia. Fruktoosissa on energiaa saman verran kuin tavallisessa sokerissa, mutta se on noin kaksikertaa makeampaa. Näin ollen kuivatut hedelmät ovat oivia makupaloja makeanhimon taltuttamiseen! Löydät meiltä lumulaatuisena mm. erinomaisia kuivattuja aprikooseja, viikunoita, luumuja, ananasrenkaita. Banaanista tarjolla on niin perinteisiä kuivattuja banaanilastuja sekä ihania pehmeitä kuivattuja banaanilastuja. Ne ovat kuin luonnon omia karkkeja ja vielä ilman lisättyä sokeria, kokeile ja ihastu!


Kuivattujen marjojen valikoimamme sisältää varsinaisia super foodeja! Goji, inkamarja, mulperi sekä karpalo hurmaavat maullaan ja tarjoavat runsaasti erilaisia vitamiineja sekä hivenaineita. Kurkkaa kuivattujen marjojen valikoimamme täältä!


Siemenien saralla tajoamme mm. alfalfan sekä kurpitsansiemeniä. Idätykseen soveltuvaa alfalfaa eli sinimailasen siemeniä. Kokeile vaikka idättämistä uuden vuoden kunniaksi, sillä alfalfalla se on helppoa ja nopeaa. Maukas idätetty alfalfa sisältää runsaasti eri vitamiineja. Myös idätykseen tarvittavia idätyspurkkija löytyy valikoimistamme. Kurpitsansiemenistä saat taasen mm. välttämättömiä rasva- sekä aminohappoja, fytosteroleja sekä mineraaleja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Kurpitsansiemenet sopivat sellaisenaan syötäväksi, leivontaan tai vaikka paahdettuna salaatin tai keiton päälle ripoteltavaksi.


Toivotamme kaikille nettikaupan asiakkaille erinomaista ja ravinnerikasta jo alkanutta vuotta!

1.12.2016 - EKOLON JOULUKALENTERI NETTIKAUPASSA!

24 päivää jouluun! Tänä vuonna halusimme tehdä joulukalenterin joka tuo iloa kaikille asiakkaillemme ympäri Suomea. Tule siis mukaan seuraamaan kalenteriamme jonka luukut avautuvat niin Facebook sivuillamme kuin Instagramissa #ekolonjoulukalenteri. Voit myös seurata joulukalenteria suoraan nettikaupassamme missä numeroitu lumihiutale kertoo mitkä tuotteet ovat päivän joulukalenteritarjouksessa.

Joulukalenteritarjous on -20% normaalihinnoista ja voimassa vain kyseisenä päivänä , niin kauan kuin tavaraa riittää.

Nettikaupan alekoodi on KALENTERIALE ja luukun numero esim. KALENTERI1, KALENTERI2, KALENTERI3 jne.

Toivotamme mukavaa joulunodotusta!

11.11.2016 - UUTUUS - Mossa – sertifioitua luonnonkosmetiikkaa pohjolan marjoista!

Mossa ihonhoitotuotteet ovat luomulaatuisia, Ecocert-sertifioituja ja dermatologisesti testattuja. Niiden tehoaineina ovat luonnollisesti vitamiinipitoiset ja antioksidantteja sisältävät pohjoismaiset marjat:
Seljanmarja sisältää runsaasti antioksidantteja ja A-vitamiinia. Se vahvistaa ihoa ja suojaa sitä vapaiden radikaalien vaikutukselta.
Tyrni sisältää paljon omega 7-rasvahappoja, A-ja E-vitamiinejä sekä antioksidantteja. Omega 7 suojaa, kosteuttaa ja uudistaa ihoa ja on myös erittäin tehokas anti age -vitamiini.
Lakalla on korkea C-vitamiinipitoisuus joka edesauttaa ihon uusiutumista. Sen korkea antioksidanttipitoisuus auttaa ihoa torjumaan myös ympäristövaikutuksia.
Karhunvatukan siemenöljy sisältää 70% monityydyttymättömiä rasvahappoja, kuten omega-3 ja 6, jotka kosteuttavat ja suojaavat sekä auttavat ihon hydrolipidikalvoa uudistumaan. Se sisältää lisäksi vitamiineja, antioksidantteja ja fenoleja, jotka auttavat hidastamaan ihon ikääntymistä ja tukevat ihon uusiutumista.
Valkoherukan korkea AHA-hedelmähappopitoisuus auttaa puhdistamaan ihoa ja tasapainottamaan sen pH-ta.
Vadelman siemenöljy sisältää 83% erilaisia rasvahappoja, eniten linoli-, alfa- linoleenihappoja ja öljyhappoja. Sen omega-3 ja omega-6-rasvahappojen on osoitettu vähentävän oksidatiivista stressiä iholla.
Mustikan antioksidanttiset ainesosat auttavat hidastamaan ikääntymisen merkkejä iholla. Se sisältää E-vitamiinia eri muodoissa (alfa-, beeta-, gammatokoferolit) sekä suuret pitoisuudet B- ja C-vitamiinejä.
Luumu tuo pehmeyttä, ravitsee ja kosteuttaa vaurioitunutta ihoa. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, joka on keskeinen tekijä ihon kollageenituotannossa ja ihon paranemisprosessissa.

Kosmetiikassa käytetään yli 8000 erilaista raaka-ainetta joista osa on luonnollista alkuperää kuten kasviöljyjä, -uutteita tai haihtuvia öljyjä. Useimmat kosmetiikkateollisuudessa käytetyt raaka-aineet ovat kuitenkin synteettisiä yhdisteitä joiden kaikista vaikutuksista, tai kemikaalikuormituksen yhteisvaikutuksista terveydellemme, ei ole tarpeeksi tietoa.

Ecocert-sertifiointi takaa ettei kosmetiikka sisällä terveydelle haitallisiksi epäiltyjä ainesosia kuten parabeeneja, karbomeereja, mineraaliöljyjä tai synteettisiä hajusteita ja väriaineita. Tuotteita ja niiden raaka-aineita ei ole myöskään testattu eläimillä. Ekolon valikoimissa olevat Mossa tuotteet ovat lisäksi vegaanisia.

Mossa -tuotteet löydät täältä

3.11.2016 - MARRASKUUN TARJOUKSET!

Marraskuun tarjousten valikoimasta voit saada niin energiaa kuin piristystä hämärtyviin päiviin. Just Nuts-pähkinäpatukoista löytyy neljä erilaista makuyhdistelmää niin Amerikan, Intian kuin Marokon ruokakulttuurin innoittamana. Nämä luomulaatuiset patukat ovat mahtavaa vaihtelua makeiden energia- ja välipalapatukoille! Mikä on sinun lempimakusi? Just Nuts-patukat ovat -20% tarjouksessa koko Marraskuun. Löydät tuotteet täältä.

Bio Planetelta valikoimme -20% marraskuun tarjoukseen kolme laadukasta ja luomulaatuista öljyä: Styria-kurpitsansiemenlajikkeesta puristettu ja hellästi paahdettu kurpitsansiemenöljy sisältää runsaasti karoteenia, omega-6-rasvahappoja, kasvisteroleja sekä lehtivihreää, joka tuo öljyyn sen tummanvihreän sävyn. Tutustu öljyyn täältä.

Arganöljyistä niin paahdettu, kuin paahtamaton eli neitsyt-arganöljy ovat tarjouksessa -20%. Arganöljy sisältävää yli 80% tyydyttymättömiä rasvoja, E-vitamiinia, karoteenia, antioksidantteja sekä fenoliyhdisteitä. Kummatkin öljyistä sopivat erinomaisesti lisättäviksi ruokiin, mutta niiden kuumentamista tulisi välttää ravintoaineiden säilyttämiseksi. Paahtamattomalla arganöljyllä on myös erinomaisia ominaisuuksia kauneudenhoidossa kosteuttaen ja raviten ihoa, hiuksia sekä kynsiä.

Govindalta -20% tarjouksessa ovat kurkuma- ja graviolamehut. Nämä kummatkin mehut ovat luomulaatuisia sekä tuorepuristettuja. Maukas ja virkistävä graviolamehu sisältää C-vitamiinia, rautaa ja B-ryhmän vitamiineja. Kurkumamehussa virkeyttä taasen tuo kurkumiini, jota juuri kurkumasta löytyy inkiväärinsukuisista kasveista eniten. Kumpikin mehuista soveltuu nautittavaksi sellaisenaan tai sekoitettavaksi muiden juomien tai smoothieiden joukkoon.

4.10.2016 - LOKAKUUN TARJOUKSET


Helppoa ja lihatonta arkiruokaa! Lokakuun ajan voit löytää -20% tarjouksesta saksalaisen Vianan vegaanisia nakkeja, pihvejä, kebabia, seitania ja tofuja! Viana valmistaa tuotteensa luomulaatuisista raaka-aineista ja tähtää tarjonnallaan tarjoamaan maukasta sekä ekologisemmin ja eettisemmin tuotettua ruokaa. Voit tutustua valikoimaan täältä!

Lokakuulle olemme myös laittaneet -20% tarjoukseen Govindan kastanjahiutaleet, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia. Kevyen paahtamisen ansiosta hiutaleet ovat miellyttävän rouskuvia ja makeita. Kokeile tätä luonnollista herkkua esimerkiksi mysliin, raakaleivontaan tai vaikka sellaisenaan naposteltavaksi. Tutustu tuotteeseen ja lue lisää kastanjasta täältä.

Olethan jo huomannut, että verkkokauppaostokset voi myös noutaa ilmaiseksi Hakaniemen Ekolosta? Näin saat haluamasi tuotteet valmiiksi maksettuna, kerättynä ja pakattuna – kätevää! Kylmätuotteita sisältäviä tilauksia lähetämme sekä maanantaisin, että keskiviikkoisin Matkahuollon kautta. Voit tutustua myös kaikkiin toimitusehtoihin täältä.

19.9.2016 - HAEMME TUKKUUMME PAKKAAJAA/KERÄILIJÄÄ

Haemme Herttoniemessä sijaitsevaan tukkuumme ekohenkistä pakkaajaa/keräilijää aluksi kokoaikaiseksi sijaiseksi ja jatkossa mahdollisesti työhönkutsuttavaksi työntekijäksi. Työ sopii esimerkiksi opiskelijalle, joka kuitenkin pystyy joustavasti tekemään töitä arkisin klo. 8-16 välisenä aikana. Työ alkaa niin pian kuin mahdollista - jos siis olet ekohenkinen, nopea ja huolellinen, lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen marianne.slotte@ekolo.fi

16.9.2016 - ESITTELYSSÄ - Les Jardins de Gaïa rooibos

Rooibosta saadaan Etelä-Afrikan Cedarbergin vuoriston laaksoissa villinä kasvavan Aspalathus linearis pensaan neulasmaisista lehdistä. Seudun alkuperäinen San kansa, toiselta nimeltään bushmanit, olivat ensimmäisiä jotka valmistivat rooiboskasvista tätä aromaattista juomaa. Rooiboksen nimi tulee afrikaansista ja tarkoittaa punaista pensasta, viitaten kasvin muuttumiseen tulipunaiseksi elinkaarensa loppupuolella.

Les Jardins de Gaïa luomurooiboksen alkuperä on pienessä osuuskunnassa jonka kanssa yritys on tehnyt yhteistyötä jo lähes parin kymmenen vuoden ajan. Wupperthal Original Rooibos Cooperative on Wupperthalissa ja sitä ympäröivissä kylissä asuvien 84 rooiboksen pienviljelijän perustama luomuosuuskunta. Rooiboksen tuotanto on usein ainoa tulonlähde paikallisille. Osuuskunnan rooibos tuotetaan perinteisellä San kansan tavalla: sato korjataan kerran vuodessa käsin, kuivataan ja annetaan hapettua luonnonmukaisesti auringon alla. Tämä tuotantotapa takaa paitsi teen korkean laadun myös luontoa kunnioittavan ja kestävän rooibospensaiden hyödyntämisen.

Nykyään Rooibosta tuotetaan noin 20 000 tonnia vuosittain. Suurin osa maailmassa myydystä rooiboksesta viljellään valtavilla rooibosplantaaseilla ja myydään teehuutokaupoissa. Les Jardins de Gaïa tekee pitkäjänteistä yhteistyötä Wupperthalin pienviljelijöiden kanssa luonnonmukaisen tuotannon, reilun kaupan ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periaattein.

Löydät Les Jardins de Gaïan tuotteet täältä.

9.9.2016 - UUTUUS - Chiaöljy Bio Planetelta!

Uutuutena hyllyillämme on Bio Planeten luomulaatuinen kylmäpuristettu chiaöljy. Chian siemenet sisältävät erityisen paljon välttämättömiä omega-3-rasvahappoja ja erityisesti alfalinoleenihappoa, jopa pellavansiemenöljyä enemmän!

Chiaöljy on miedon makuinen ja soveltuu helposti monenlaisiin ruokiin. Öljyä ei kuitenkaan tulisi kuumentaa, ettei sen arvokas rasvahappokoostumus kärsi.

Tämä ravitseva uutuusöljy soveltuu myös hyvin ulkoisesti käytettäväksi esimerkiksi hiuksiin, hiuspohjaan sekä herkälle ja jopa ärtyneellekin iholle.

Tutustu tuotteeseen täältä!
Uutiset 1 - 10  (Yhteensä 128)
Sivut: