Rooibos irtotee

Tuotekoodi: 3582810920022
Les Jardins de Gaïa
Rooibos-irtotee-3582810920022-5.jpg
6,90 €
69,00 € / kg
Heti varastosta
Lähetysaika n. 2-5 arkipäivää
Toimituskulut alk. 4,90 €Nouto Helsingin myymälästä: 0,00 €
 Lisää ostoskoriin
Helposti sulava, luontaisesti kofeiiniton ja makeahko.

Les Jardins de Gaia Rooibos irtotee. Etelä-Afrikan kansallisjuoma on aurinkoinen rooibos, punapensastee. Helposti sulava, luontaisesti kofeiiniton ja makeahko rooibos on sekä aikuisten että lasten mieleen, ja sopii nautittavaksi milloin tahansa päivän aikana.

Pakkaus: 100 g

Ainesosat: Rooibos* 100%. *=luomu. Reilun kaupan tuote.

Lisätiedot: luomu, Reilun kaupan, vegaaninen


Etelä-Afrikan rubiininpunainen perinnejuoma

Rooibosta ei luokitella varsinaiseksi teeksi, sillä sitä ei valmisteta Camellia sinensis -teepensaan lehdistä, vaan hernekasveihin kuuluvasta punapensaasta. Sitä kuitenkin haudutetaan ja käsitellään teen tavoin, ja sillä on vihreään teehen verrattavia terveysvaikutuksia.

Rooibos-pensasta viljellään ainoastaan Etelä-Afrikan Cederbergin vuoriston alueella, kuivalla hiekkapohjaisella rinnealueella n. 250 metrin korkeudessa meren pinnasta. Pensaassa on neulasen kaltaisia vihreitä lehtiä, jotka muuttuvat punaiseksi prosessoinnin aikana. Käsinpoimittu rooibos käy läpi saman käsittelyn kuin musta tee. Se aurinkokuivataan, leikellään ja annetaan hapettua, jolloin neulasten väri muuttuu kupariseksi ja maku voimistuu.

Rooibos ei kitkeröidy hauduttaessa, vaan säilyttää hyvin pehmeän ja makean arominsa. Sitä haudutetaan 90-100-asteisessa vedessä 10 minuuttia tai halutessaan pidempäänkin. Teepussista irtoaa makua useaan kupilliseen. Vinkki: rooibos maistuu myös jääteenä!

Rooibosta terveydeksi!

Rooiboksen valtteina pidetään sen korkeaa antioksidanttipitoisuutta, kofeiinittomuutta ja mineraalisisältöä. Luontaisesti kofeiiniton rooibos rauhoittaa keskushermostoa, vähentää ärtyneisyyttä ja auttaa unettomuuteen ja levottomuuteen. Se hellii vatsaa, auttaen pahoinvointiin ja närästykseen. Rooiboksen on todettu myös vaikuttavan akneen ja ihoärsytyksiin.

Rooibos-teen antioksidanttimäärät ovat samaa luokkaa vihreän teen kanssa eli varsin korkeat. Antioksidantit suojaavat solujamme aggressiivisia ja vahingollisia molekyylejä (vapaita radikaaleja) vastaan, jotka vaikuttavat monen sairauden syntyyn ja vauhdittavat ikääntymisprosessia.

Rooiboksesta saa myös pieniä määriä hyödyllisiä kivennäisaineita, kuten rautaa, sinkkiä, kuparia, fosforia, magnesiumia ja kaliumia. Se sisältää hyvin vähän tanniinia. Tanniini on teissä esiintyvä yhdiste, joka antaa juomalle kitkerän ja karvaan maun, ja heikentää merkittävästi raudan imeytymistä.

Oletko ostanut tämän tuotteen?

Asiakaspalvelu
nettikauppa@ekolo.fi
Tuotteen toimituskulut
Nouto Helsingin myymälästä 0,00 €
Ilmainen toimitus näille toimitustavoille 70,00 €:n ostoksista.
Nouto Matkahuollosta 4,90 €
Nouto Matkahuollosta tai Matkahuollon Pakettipisteistä 4,90 €
Matkahuollon toimitus kotiovellesi 10,90 €